14. Dezember 2020

„Bitcoin gaat onder $10.000“ – CryptoWhale Waarschuwingen

Von admin

De consistente crypto-marktcriticus ‚CryptoWhale‘ heeft expliciet gewaarschuwd dat de bitcoin momenteel oververkocht is en onvermijdelijk onder het niveau van $10.000 zal terugtrekken.

De gerenommeerde analist en handelaar tweeted dat ondanks Bitcoin’s lopende rally, de daling massaal zal zijn en de prijzen terug zal drijven naar niveaus die sinds augustus niet meer zijn gezien.

CryptoWhale zei dat zijn opmerkingen een waarschuwing zijn voor mensen die gedreven worden door angst om te missen (FOMO), die Bitcoin Pro kopen aan de top, en hopen dat die bitcoin het $20.000 niveau of hoger zal doorbreken.

„Ik help anderen om niet aan de top in te kopen. Als je denkt dat we de 20K zullen overtreffen, dan moet je er nu helemaal voor gaan.“

BTC Markt wordt gedreven door de vluchtige staat van Extreme Hebzucht en Angst

CryptoWhale voegde eraan toe dat de drastische beweging van de Bitcoin-prijs in beide richtingen zeer waarschijnlijk te wijten is aan de volatiliteit van de crypto-markt.

De koopdruk stijgt en daalt net zo snel als de verkoopdruk met grote prijsverschillen daartussen. Daarom worden de meeste mensen gedreven door FOMO, elke lichte terugtrekking zou een uitverkoop kunnen uitlokken.

Ter ondersteuning van dit sentiment blijkt uit gegevens van Crypto Fear and Greed Index analysis site Alternative dat de markt sinds vorige week in een status van extreme hebzucht verkeert. Door het zeer volatiele karakter van de crypto-markt drijft de angst om te missen (FOMO) mensen tot een verhoogde koopdruk. Het tegenovergestelde veroorzaakt irrationele angst wanneer mensen de verkoopdruk verhogen zodra de prijzen van de munten beginnen te wijzen op rode cijfers.

Bij extreme hebzucht betekent de index dat de markt een correctie moet ondergaan. Andere analisten hebben echter betoogd dat de markt weliswaar een terugval kan ervaren, maar dat dit niet zo erg is als CryptoWhale had voorspeld.

In feite, en in het licht van het recente niveau opwaartse retracement, zeggen analisten dat Bitcoin meer kans heeft om $18-20k te bereiken voordat het zich terugtrekt naar $12K als het laagst mogelijke niveau.

Bitcoin blijft stijgen

Ondanks de prijsreducties op korte termijn, zei Senior Commodity Strategist bij Bloomberg Intelligence Mike McGlone dat Bitcoin zich op een prijs-ontdekkingspad bevindt en kan blijven stijgen tot 2021, als gevolg van de toenemende mainstream adoptie.

„$20.000 #Bitcoin is Primary Hurdle Toward $1 Trillion Market Cap. De digitale versie van goud, maar met een meer beperkt aanbod en een geschiedenis van het toevoegen van nullen, lijkt in een vroeg prijs-ontdekkingsstadium te zijn en kan eenvoudigweg blijven stijgen in 2021. Mainstream adoptie neemt toe.“