10. September 2020

Bitcoin och guld kontra Chainlink och marknadens alts

Von admin

Vad är motivationen bakom att köpa ett altcoin? För vissa är ett specifikt altcoin ett inträde i en annan aspekt av det större kryptovalutautrymmet. Medan vissa erbjuder utbytesrelaterade på- och avramper ser de flesta altcoin-köpare till dessa mynt med små marknadsvärden helt enkelt för att de kan fördubblas eller till och med tredubblas inom några dagar. Denna förmåga att ballongera och spränga är den grundläggande skillnaden mellan Bitcoin och de mindre kända altcoinsna, och denna skillnad har ökat under de senaste månaderna.

Sedan Bitcoin började stiga stadigt mot slutet av juli, så har det naturligtvis också sina inköp, med investerare som vill komma in på 2020 bull run

Men är det den enda anledningen till att investerare tar till Bitcoin Lifestyle, eller ser de på kungsmyntet som ett lock av säkerhet på en marknad där flyktiga altcoins är utbredda? När det gäller den större marknaden, hur köper Bitcoin och altcoin jämfört med mer populära investeringstillgångar som guld och aktier?

Med anledning av AMBCrypto sa Michelle O’Connor, VP för marknadsföring och Community of Uphold, att användare på investeringsplattformen för detaljhandeln köper en blandning av tillgångar, inklusive aktier, råvaror och Bitcoin och altcoins. På aktiesidan är Tesla och JP Morgan raseri, medan guld fortfarande är varmt trots att det i augusti sjönk från sin högsta tid, och tillade att det på kryptosidan är en blandning av det vanliga och det nya.

Bitcoin är fortfarande populärt ur detaljhandelssynpunkt, med sitt pris på en lutning på 52 procent, men mindre altcoins som Chainlink och DigiByte kommer in på åtgärden. O’Connor sa

”De mest populära tillgångarna är faktiskt spridda över ett brett spektrum från Universal Gold (traditionell safe haven) till populära amerikanska aktier som Tesla, JP Morgan hela vägen till Bitcoin, Link och DGB. “

Man kan förstå intresset för Chainlink, med den nu 5: e största kryptovalutan på marknaden som steg från under $ 2 i mars till över $ 19 förra månaden, innan den sjönk till $ 13,06, vid presstid. I själva verket fick LINK mycket fanfare från Dave Portnoy, grundaren av Barstool Sports, när han kom in på Chainlink-marknaden, förutom BTC-marknaderna med tillstånd av Winklevoss-tvillingarna.

Vidare har DigiByte, sedan nedgången i mars, ökat från 0,0033 $ till 0,037 $, innan det sjönk till 0,024 $. Jämfört med nedgången på 39 procent i LINK och 35 procent i DGB från deras årliga toppar har Bitcoin bara sjunkit med 12 procent, med kryptovalutan som fortsätter att försöka återhämta sig i skrivande stund.

Lägg till detta att de två altcoins sammanlagda börsvärden är mindre än 2,5 procent av Bitcoins, och du har en mer jämn marknad i Bitcoin än vad du gör i altcoins, varför är det så att alla tre kryptovalutorna ser över 140 procent av handeln på månadsbasis?

En teori kan vara det faktum att Bitcoin är närmare guld i sin investeringsvikt än altcoins som LINK och DGB. Detaljhandelsinvesterare delar sannolikt sin portfölj i spekulativa tillgångar, den typ som innehåller påsar med LINK, DGB och andra altcoins, och säkra tillflyktstillgångar, den typen som har större marknadsvärde som traditionellt guld och Bitcoin.

Denna teori skulle säga att investerare ser på Bitcoin som säkerheten inom och utanför kryptovalutorummet, i ett utrymme som upptas av mer traditionella tillgångar som råvaror och aktier. Därför handlar kryptospecifika detaljhandlare på ett av tre sätt, spekulativa [endast altcoins], konservativa [endast Bitcoin] och blandade [altcoins och Bitcoin], ännu mer nu än någonsin tidigare.

En annan intressant punkt från O’Connors uttalande är bristen på mer etablerade altcoins som ETH och XRP , som båda har sett starka prissvängningar under de senaste månaderna, särskilt de tidigare. Att ta toppmynt och de stigande altcoinsna och bilda en portfölj ur dem verkar vara den nya trenden. Även om denna trend verkar dåligt strukturerad är det fortfarande ett tecken på att Bitcoin, både i verklig prisrörelse och i förväntade prisrörelser, håller starkt.